Offisiell iPhone-app for Google Analytics

Hvis du er som meg, så er du kanskje lidenskapelig opptatt av hva som skjer på nettstedet ditt, hvorfor det skjer, og hvordan det skjer.

Nå har endelig Google Analytics fått en egen offisiell app også for iPhone (for de av oss som bruker det). 

Det har vært mulig å følge med på via diverse 3-parts apper som kobler seg til Google Analytics (jeg har til nå brukt «Analytics Pro»). Men jeg synes det er veldig positivt at Google nå selv har laget en app, og håper at appen er minst like bra som alternatviene.

Appen gir som standard en oversikt over hva som skjer akkurat nå (realtime), og videre en oversikt over aktivitet siste 30 dager.

I kontrast til de andre appene jeg har prøvd tidligere, har man også enda bedre tilgang til de rapportene man vanligvis får i den vanlige web-versjonen av Google Analytics, og det er til og med mulig å bruke segmenter.

IMG_0944

Det burde med andre ord være fullt mulig å få et overordnet svar på det man lurer på om hva som skjer på nettstedet. Alt i alt ser dette ut som en god og grei app, men det blir spennende å se hvordan det føles etter noe mer inngående bruk. Du finner den nye Analytics-appen her.

(for ordens skyld: Jeg jobber ikke for, eller med, Google – men bruker Google Analytics hver eneste dag som en viktig del av jobben min)

Om Anders

Jeg er produkteier for digitale kundevendte flater i Apotek 1, og jobber for at Norges største apotekkjede er aktivt tilstede på nett. Jeg jobber til daglig med videreutvikling av blant annet apotek1.no og tilhørende tjenester.